Něco se v tichosti rozkládá...
Vigan, Delphine de: Ani později, ani jinde

Něco se v tichosti rozkládá...

Ještě nedávno nepříliš známou autorku Delphine de Vigan čte dnes téměř celá Francie. Její v pořadí pátý román si v roce 2009 získal pozornost širšího publika, když se objevil v nominaci na prestižní ocenění Prix Goncourt a udržel se tamaž do posledního kola. Porota sice nakonec její knihu nevybrala, nicméně to pro autorku znamenalo důležitý krok v kariéře, díky němuž se tato kniha v překladu dostává do rukou také českým čtenářům.

Ještě nedávno nepříliš známou autorku Delphine de Vigan čte dnes téměř celá Francie. Její v pořadí pátý román si v roce 2009 získal pozornost širšího publika, když se objevil v nominaci na prestižní ocenění Prix Goncourt a udržel se tam až do posledního kola. Porota sice nakonec její knihu nevybrala, nicméně to pro autorku znamenalo důležitý krok v kariéře, díky němuž se tato kniha v překladu dostává do rukou také českým čtenářům.

Delphine de Vigan se narodila v roce 1966, vystřídala různá zaměstnání a poté pracovala dvacet let jako ředitelka pro výzkum v jedné francouzské společnosti. Nyní se živí jako spisovatelka a věnuje se svým dvěma dětem, zpočátku však psala pouze ve volném čase.

celý text doslovu

Kupte si knihu:

Podpoříte provoz našich stránek.

Studie

Spisovatel:

Kniha:

Z francouzského originálu Les heures souterraines přeložila Alexandra Pflimpflová, Euromedia-Odeon, Praha, 2010, 192 s.

Zařazení článku:

beletrie zahraniční

Jazyk:

Země:

Diskuse

Vložit nový příspěvek do diskuse