Kudy z nudy
Sperling, Sacha: Bludy z nudy

Kudy z nudy

Prvotina do té doby neznámého autora zaujala na podzim roku 2009 mezi asi šesti sty romány, které tehdy francouzská nakladatelství nabídla čtenářům natěšeným po létě na nové knihy. Poměrně dlouhou dobu se udržela i v centru pozornosti a dokonce figurovala v nominacích na významnou literární cenu. Jak už to bývá, měla své příznivce i odpůrce.

Prvotina do té doby neznámého autora zaujala na podzim roku 2009 mezi asi šesti sty romány, které tehdy francouzská nakladatelství nabídla čtenářům natěšeným po létě na nové knihy. Poměrně dlouhou dobu se udržela i v centru pozornosti, a dokonce figurovala v nominacích na významnou literární cenu. Jak už to bývá, měla své příznivce i odpůrce. Tak časté však není, že by kritici v novinách a časopisech prozrazovali, s jakými předsudky brali svazek do rukou – a jak se autorovi podařilo na prostoru několika prvních stránek tu apriorní nechuť, ba přímo nevoli k podobnému druhu knih rychle odehnat.

celý text doslovu

Sacha Sperling: Bludy z nudy, z franc. originálu Mes illusions donnent sur la cour přel. Míša Řezáčová, doslov Jovanka Šotolová, Euromedia-Odeon, Praha, 2011, 168 s.

Diskuse

Vložit nový příspěvek do diskuse

Pavel Konařík,

Kdybyste mi tak za nakladatele vrátila peníze vy. Klamná reklama. Kniha je děsnáááá krááávovina.

jovanka šotolová,

ano, máte pravdu

Martina Schneiderová,

Malá oprava, pokud se Francouzská národní knihovna nemýlí, vyšel Sperlingův román v srpnu 2009.
viz gallica.bnf.fr
srdečně zdravím