Milostný příběh, nebo snad (psycho)thriller? Anebo ani jedno? Vypadá to, jako kdyby se dokonce ani samotný autor nedokázal rozhodnout. Po bestsellerech Dobrý proti severáku a Každá sedmá vlna je nový román rakouského spisovatele Daniela Glattauera bohužel spíše zklamáním, přestože opět bodoval v knižních žebříčcích.

Pokusíte-li se navzdory všemu vstoupit znovu do stejné řeky, ponořit se znovu do vztahu, který podle všeho nemá naději na přežití, bude váš život lepší, nebo horší, než byl předtím? A proč byste to vůbec měli dělat? Možná proto, že se nikdy nevzdáváte těsně před koncem. Protože se, stejně se jako Emmi Rothnerová, vůbec nikdy nevzdáváte, protože neumíte prohrávat, protože nechcete prohrávat, protože nechcete prohrát toho druhého?

Už se vám někdy stalo, že jste se překlepli a váš e-mail skončil na úplně špatné adrese? Emmi Rothnerové ano. Chtěla zrušit předplatné lifestylového časopisu – a místo toho se zapletla se zábavným chlapíkem jménem Leo. Pochopitelně jenom elektronicky. Jenže virtuální svět, který si ti dva spolu vytvoří, začíná brzy nebezpečně válcovat svět skutečný. Půvabný román nejen o moci psaného slova.