Esbozo de la Historia de la Literatura Española
Esbozo de la Historia de la Literatura Española

Esbozo de la Historia de la Literatura Española

Kniha nabízí stručný přehled španělské literatury, který má sloužit především studentům španělštiny a zároveň všem hispanofilům.

Brněnské nakladatelství AP (Anton Pasinka), které se zaměřuje převážně na publikování odborné literatury tematicky spojené s románskými zeměmi, vydává tentokrát ve španělštině Esbozo de Historia de la Literatura Española. Kolektiv autorek v úvodu upozorňuje, že kniha není výsledkem dlouhodobého vědeckého bádání v dané oblasti, nýbrž byla koncipována jako stručný přehled španělské literatury, který má sloužit především studentům španělštiny a zároveň všem hispanofilům.

Kniha krátce seznamuje čtenáře se španělskou literaturou od počátků až do současnosti. Dělí se na dvě části. První zahrnuje období od středověku až po Generaci 27. Ve druhé části nám autorky nabízejí přehled literatury od 40. do konce 90. let. Kniha může sloužit jako studijní materiál na bilingvních gymnáziích či jako příručka pro posluchače prvních ročníků španělské filologie.

Anotace

Spisovatel:

Kniha:

Alchazidu, Athena. Sinusía, Yolanda Pérez. González, Paula Gómez: Esbozo de la Historia de la Literatura Española. AP, Brno, 2004.

Zařazení článku:

beletrie zahraniční

Jazyk:

Země:

Diskuse

Vložit nový příspěvek do diskuse