Bulharský erotikon
Otčenášek, Jaroslav: Bulharský erotikon

Bulharský erotikon

Mladý muž se dohodl se svou ženou, že si nikdy nebudou nevěrní. Muž ale brzy zemřel. Uběhly dva a pak tři roky a ženě se zachtělo mužského objetí. Našla si milence a začala si s ním užívat.

 

Bulharský erotikon, texty vybral a přeložil Jaroslav Otčenášek
(ukázky pocházejí z knihy V. Penčev, A. Ančev (ed.): Malăk bălgarski dekameron, Chermes-7, Sofija 1992)

Zrcadlo Pána Boha

Mladý muž se dohodl se svou ženou, že si nikdy nebudou nevěrní. Muž ale brzy zemřel. Uběhly dva a pak tři roky a ženě se zachtělo mužského objetí. Našla si milence a začala si s ním užívat.
Po nějaké době, co byl její původní muž v nebi, ho potkal Pámbíček a povídá mu:
„Trochu se vypravím do světa mezi lidi. Tebe tady nechám hlídat, ale nesmíš se podívat do jednoho pokoje!“
Ale muž to nevydržel a do zakázaného pokoje se podíval. Uviděl tam zrcadlo, v němž Pán Bůh viděl všechno, co se na zemi odehrávalo. Muž se podíval do toho zrcadla a uviděl tam svou ženu, jak se peleší s jiným. Rozzlobil se, začal na ženu nadávat a zrcadlo rozbil.
A od té doby už Pán Bůh nevidí, co se na světě děje.

 

Jak přišli muži ke svým údům

Bůh nejprve stvořil muže bez pohlavních orgánů. Když si uvědomil, že muži tak nemají žádný pořádný smysl života, že nemají chuť do ničeho a stávají se apatickými, udělal z hlíny údy různých délek a pověsil je na šňůru. Když skoro všechny údy pěkně uschly, svolal Pán Bůh všechny muže a řekl jim, jakou radost pro ně vymyslel, a až dá signál, má si každý muž běžet nějaký úd vzít. Kdo na jaký dosáhne, takový bude mít.
Tak se stalo, že si nejvyšší muži vzali ty nejmenší a nejvyschlejší údy a malí muži dosáhli na ty nejdelší, které sotva uschly.

 

Proč jsou na světě zkažené ženy

Kdysi dávno si ještě ženy mohly svá přirození odkládat, sundat si je z těla. Když se vypravily do lázně, tak si nejprve umyly je, pak je odložily na stranu ke svému oblečení, aby na ně nezapomněly, a začaly si mýt zbytek těla.
Jednou, když se zrovna v lázni sešly všechny ženy, které v té době obývaly zemi, začalo zemětřesení. Trámy, které nesly střechu lázně, začaly praskat a pukat, až se nakonec lámaly a padaly dolů na koupající se ženy. Ty začaly v panice utíkat, ale ne každé se podařilo vzít si své oblečení i přirození. Ty ženy, které si vzaly cizí přirození, začaly je nabízet každému muži, kterého potkaly, a ty, kterým se podařilo vzít si své vlastní, poskytly je naopak jen muži svému.
Od těch dob jsou na světě ctné i zkažené ženy.

 

Kupte si knihu:

Podpoříte provoz našich stránek.

Ukázka

Spisovatel:

Kniha:

dybbuk, Praha, 2011, 272 s.

Zařazení článku:

beletrie zahraniční

Jazyk:

Země:

Diskuse

Vložit nový příspěvek do diskuse