Dosud vydaná trojice sebraných sešitů série Mezi řádky má svá průměrná místa, ale také pasáže, které patří k tomu nejlepšímu z komiksového mainstreamu. Do hry vstupují upíři, Frankensteinovo monstrum, nacistický hanofilm i Charles Dickens.

Úspěšný britský komiksový scenárista se ve svém románu pokusil oživit a ozvláštnit dosti stereotypní žánr zombie hororů. Hlavní hrdinkou je desetiletá Melanie, nadprůměrně inteligentní a dychtivě zvídavá holčička. Která ale cítí hlad, kdykoli je nablízku živá bytost.

Co by se stalo, kdyby na Harryho Pottera žijícího mezi mudly někdo prozradil všechno z jeho dobrodružství v Bradavicích? Zhruba to je východisko skvělé komiksové série Mezi řádky. Pak už se putuje dějinami literatury, přičemž dojde i na sériové vraždy a torture porno.

Lucifer je rozhodně velkolepá řada, jejíž vyvrcholení leží ještě daleko v budoucnosti, ale u níž není potřeba pochybovat, zda stojí za přečtení – a to ani v okamžiku, kdy se objeví podobně slabší místo, jako je tomu v Domech ticha. Jedná se o běh na dlouhou trať a Mike Carey nepíše nic zcela zbytečně.

Vládce pekla Lucifer touží v podání scenáristy Mika Careyho po jediném: být svobodný, rozhodovat v každém okamžiku sám za sebe a vymanit se z dosahu Boží vševědoucnosti a předurčení. S nadsázkou se dá říct, že takhle by vypadal ďábel podle Nietzscheho; jakkoliv je Lucifer stále především zábavná komiksová série.

„Lucifer. Musí to být Lucifer,“ řekl zcela samozřejmě Mike Carey lidem z nakladatelství DC, když za ním přišli s dotazem, která z postav dnes již legendárního komiksu Sandman by si zasloužila vlastní řadu.