Komiksový James Bond se v českých knihkupectvích už jednou objevil a nijak zvlášť se mu tam nedařilo. Tentokrát však vychází dobrodružství úplně nové, vytvořené navíc věhlasným scenáristou.

Spider Jerusalem je pravděpodobně nejzuřivější (a dozajista nejsjetější) novinář dystopické budoucnosti. A jako hrdina satirické komiksové série Transmetropolitan je čím dál populárnější i u českých čtenářů. Někdy příště je již šestou knihou z deseti, které sérii tvoří.

Nakladatelství Crew se rozhodlo zaplnit na českém komiksovém trhu díru jménem Waren Ellis. Po Fellovi a Transmetropolitanovi vychází Ellisova verze mainstreamové komiksové ikony, Iron Mana.

Vyšel komiks o dalším maniakovi, který se stal legendou. Tuzemským fanouškům už chybí vlastně jen pár kousků a nakladatelství se pilně snaží zbývající mezery zaplnit. Dosud poslední zalátanou dírou v této oblasti je české vydání legendárního komiksu Warrena Ellise Transmetropolitan.

Série Transmetropolitan sice nepatří do žánru superhrdinských, Spider Jerusalem si ale rozhodně zaslouží označení super-novinář. Jeho články raketově zvyšují prodej novin. Když se mu podaří někoho zabít nebo zmlátit, nehrozí mu žádný trest. Užívá o hodně větší než malé množství drog, avšak je stále při smyslech, a když se chce někam dostat, tak se tam prostě dostane.