Populární slovenský autor Juraj Červenák rozjíždí nový cyklus. Mixuje v něm nejen detektivní zápletku s mírnými prvky nadpřirozena a hororu, ale především pracuje i s prvky svých oblíbených spaghetti westernů. A je to propojení překvapivě funkční.

K uherské pevnosti Nové Zámky se přiblížilo ohromné turecké vojsko. A dobrodruh Báthory je opět vtažen do víru krvavých událostí. Bohužel jen napůl, protože příběh byl rozdělen do dvou svazků, přičemž tento nabízí spíše expozici k následnému velkému střetu.

Chřestýš Callahan je kniha rozkročená mezi westernem, fantasy, hororem i parodií. Dohromady čistý pulp, který by mohl být napsaný trochu lépe, pečlivěji. Míchá mayovky s drsnou akcí, jména postav odkazují k filmovým tvůrcům či filmovým a literárním postavám. Je to neurovnané, nevyjasněné, ale přesto docela zábavné.

Juraj Červenák se po letech vrátil k postavě, která položila základy jeho popularity. Černokněžník Rogan a jeho společník, vlčí běs Goryvlad, byli hrdiny románové trilogie a jedné tematické sbírky povídek. Jejich psaním si Červenák v Čechách vydobyl pozici jednoho z nejpopulárnějších autorů žánru