Třetí dobrodružství ze světa poháněného párou a hodinovými strojky zavede čtenáře do zdánlivě veselého prostředí jednoho neobyčejného cirkusu. Ten však před nedávnem spadl do klína dvojici bezcitných mamonářů, kteří pro halíř neváhají spáchat sebeohavnější čin. A když právě do tohoto cirkusu dostane volnou vstupenku pro sebe a své přátele malá darebačka Lily, je na průšvih zaděláno.

Pokračování dětské steampunkové série přináší nové dobrodružství oblíbených hrdinů, okořeněné trochou páry, hledáním obřího diamantu a procházkou londýnským podzemím. Svět představený v prvním díle se sice žádného výraznějšího rozvoje nedočkal, to však neplatí o protagonistech, kteří si své role tentokrát skoro dokonale prohodili.

Jaké by to asi bylo žít ve světě páry, kde na každém kroku potkáte mechanické bytosti a nebe brázdí velkolepé vzducholodě? Třináctiletá Lily v takovém světě žije, ale místo obdivování jeho krás se musí na cestě k poznání vlastní minulosti vyrovnat se ztrátou otce a bojovat o holý život. První díl úspěšné knižní série a zábavné seznámení se světem steampunku ocení čtenáři prvního i druhého stupně základní školy.