Tři ženy z různých míst na světě a jiných historických epoch. Ani jedna se však nechce smířit s životní rolí, do níž ji společnost nutí. Úspěšný francouzský dramatik a spisovatel Éric-Emmanuel Schmitt se českým čtenářům představuje dalším románem: tentokrát se do svých hrdinek dokázal věrohodně převtělit.

Schmitt vypráví o víře, náboženství, životě a smrti, na zásadní a často i banální otázky ale hledí dětskýma očima. Nesrozumitelné a složité se tak stává obdivuhodně jasným a snadno pochopitelným. Románová pentalogie má obrovský úspěch u frankofonních i zahraničních čtenářů, některé příběhy byly také divadelně a filmově zpracovány.

Román Evangelium podle Piláta (francouzsky L´Évangile selon Pilate) je jednou z četných knih plodného francouzského autora střední generace Erica-Emmanuela Schmitta (nar. 1960), jehož romány a divadelní hry se těší značné oblibě publika, o čemž svědčí i celá řada ocenění, jež za svá díla obdržel.

Eric-Emmanuel Schmitt (nar. 1960) je po dlouhé době francouzským spisovatelem, který dokázal prorazit svými romány a divadelními hrami na jiné než frankofonní trhy (jeho knihy jsou přeloženy do 35 jazyků a hry se hrají ve 40 zemích světa).