Přes dvacet rozhovorů z opačného konce planety dohromady tvoří dohromady svazek, který přináší příběhy australských žen různých generací i etnického původu. A přestože se mnohé z nich zabývají problémy specifickými pro Austrálii, inspirativní mohou být i pro nás.

Existuje etologické zdůvodnění toho, že starší, zkušené ženy mohou být pro muže přitažlivější než mladice? Je možné lásku chápat jako druh stresu? Jak vypadá každodenní praxe polyamoriků? Zatím asi nejobsáhlejší česká kniha o lásce zkoumá její velmi odlišné dimenze i potenciální hranice.

Stylizovaný literárně-fotografický dokument otevírá osobní a společenská témata a situace, na které ještě stále neumíme reagovat bez předsudků, když se s nimi setkáme. Když se zaškatulkují, znějí prvoplánově. Ale v konkrétních případech zachycených bez zaslepeného sentimentu nabývají na ryzosti.

Měj ráda sama sebe je nové originální autorské dílo dvojice fotografky Dity Pepe a novinářky a literární dokumentaristky Báry Baronové, které se seznámily nad knihou Slečny, dokumentující fenomén neprovdaných žen. Tentokrát je iniciátorkou projektu Dita Pepe, mimo jiné držitelka titulu Osobnost české fotografie 2012, pracující s fotografií jako nástrojem terapie, která pomáhá přijmout ženám sebe sama.

Tématem knihy Slečny je fenomén neprovdaných žen v Česku a Československu ve 20. a 21. století. Autorka projektu Bára Baronová v jednom z rozhovorů prozrazuje, že „chtěla zachytit ještě ten ‚starý svět‘, který dnes náhradně reprezentují ženy, pro něž to, že se neprovdaly, není nectností.“