Z Londýna plného magických nástrah a zločinů se vydává policista z oddělení pro tento typ případů na oddych na venkov. I zde na něj ovšem čeká nadpřirozená záhada a také některé vedlejší postavy z předchozích dílů série. Ze svěžího a barvitě vykresleného prostředí se bohužel vyloupne zápletka jen fádní.

Úspěšná knižní série o vyšetřování paranormálních zločinů se objevuje také v komiksové verzi. A bohudík nejde o adaptaci stávajících románů, ale o úplně nový případ. Navíc sevřenější a s podařenější detektivní zápletkou.

Čtvrté pokračování úspěšné série o nadpřirozených vraždách v Londýně je zatím nejslabší. Ukazuje se, že Aaronovitch patrně neumí napsat zajímavou zápletku a raději se zaměřuje na monology a dialogy hlavních hrdinů. Ale kdo kouzlu této městské fantasy propadl, bude spokojen.

Pokračování fantasy detektivky ze současného Londýna se vydává do čtvrti Soho, plné jazzových barů. Aaronovitch dobře nastudoval místní reálie, opět chrlí zajímavé a neotřelé nápady, nicméně zápletka mu příliš nedrží pohromadě. I proto, že namísto dvou kolegů tentokrát vysávání jazzmanů vyšetřuje jen jeden příslušník paranormálního oddílu.

V poutavě napsané městské fantasy prolíná britský autor londýnskou každodennost s nadpřirozenými prvky. Dva ústřední hrdinové, policisté z velmi specifického útvaru, jsou skvělými průvodci po světě, kde magie existuje a náležité orgány o ní vědí, ale nemluví.