Předvánoční Paříž. Pro ni bezpečné útočiště, pro něj protivná šedá metropole, překypující špínou, turisty a demonstranty. Dva navzájem cizí lidé mají zničehonic hodně společného – byt ukrytý v zapadlé pařížské aleji, který byl omylem pronajat oběma najednou. Ukázkový začátek románu pro ženy? Nenechte se zmást…

Neuvěřitelný příběh z New Yorku se zcela nečekaným koncem má sice thrillerové pozadí, ale na všechny případy sériového vraha se tu už jen vzpomíná. Detektivka Schäferová a agent FBI Keyne potřebují především zjistit, jak a proč se ocitli na lavičce v Central Parku oni dva. A jistě… vrah (a smrt) se skrývá všude.

Vedle autorů jako Marc Levy či Anna Gavalda se na francouzském knižním trhu objevil talent, který svými romány jistě zpříjemní večery s knihou nejen francouzským čtenářům, ale i dalším vyznavačům dobrého příběhu s nečekaným rozuzlením. Vloni mu nakladatelství XO vydalo v pořadí již čtvrtou knihu Seras-tu là, která dle kritik aspiruje na stejný úspěch, jenž zaznamenal román Et après..., vydaný v roce 2004.