Autor kultovního Macanuda a otec tří dcer Ricardo Liniers už nějakou dobu vydává i komiksy určené dětem. Tentokrát seznamuje čtenáře s nočním životem plyšové hračky, kterou si holčička před spaním položí k sobě do postele. Vlastní dobrodružství věrného kumpána už jí ale zůstane skryto.

Komiks Macanudo argentinského výtvarníka Ricarda Linierse přináší originální pohled nejen na latinskoamerickou společnost. Liniers ve svém stripu dává znovu promlouvat svým tradičním postavičkám, které se s humorem i ironií vypořádávají s těžkostmi lidské duše i celého světa. Macanudo 11 je kniha, která má čtenáře rozesmát a ulevit mu od jeho starostí.

Liniersův humor, založený na kontrastu nudné každodennosti a připomínkách naivní dětské radosti, rozeznívá ty správné struny nezávisle na národnosti. Devátý díl Macanuda asi není tím nejlepším z dosavadních publikovaných, na to je v něm příliš bezradných momentů. Ale i tak svědčí o autorově neutuchající invenci.

Že se nejde smát se svěšenými koutky? Přesto tak nějak vypadají šťastní melancholici čtoucí Macanudo. Barevný, hravě poetický komiks od argentinského kreslíře Ricarda Siri Linierse, který od roku 2002 vychází na zadní straně novin La Nación, se již dočkal deseti knižních vydání.